Съюзът на демократичните сили (СДС) отбеляза своята 33-годишнина със символен жест

...
Съюзът на демократичните сили (СДС) отбеляза своята 33-годишнина със символен жест
Коментари Харесай

СДС на Христова възраст: С торта и бяло вино почерпиха депутатите на партията в парламента

Съюзът на демократичните сили (СДС) означи своята 33-годишнина със символен жест към представителите на медиите в Народното събрание.

Председателят на партията, понастоящем съдружен сътрудник на ГЕРБ, Румен Христов, донесе торти и бяло вино за публицистите в парламентарните коридори с апел - да се пази демокрацията. СДС бе учреден на 7 декември 1989 година.

" Съюз на демократичните сили е партията, която промени България. България обаче има потребност от още промени. Демокрацията, която беше извоювана, не е даденост, за нея би трябвало да се борим всеки ден. Като хора, които отстояваме демократичните правила, продължаваме да се борим в тази посока ", съобщи Румен Христов.

Консенсус по значими за социума тематики като влизането в Шенген и еврозоната - това съгласно синия водач следва да е главната задача на политиците.

" Трябва да има смели водачи, които да декларират визионерски решения и да ги одобряват. Помните ли, когато взехме решение за НАТО, мислите ли, че имаше консенсус в обществото? Не. Но тогава президентът Петър Стоянов и кабинетът, който той беше назначил, поеха тази отговорност ", направи отпратка към предишното още Христов.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР